Kosten dak

Bookmark and Share

De kosten voor het werk aan uw dak zijn totaal afhankelijk van wat er precies moet gebeuren en dit is niet altijd vooraf bekend. Toch proberen we u een grove indicatie te geven wat een een nieuw dak ongeveer kost. We geven u een globale inzage in de kosten per soort dak.

De kosten voor een dak zijn doorgaans per vierkante meter. Ook houden we een slag om de arm. Verder gaat het vooral om de kosten voor het vervangen van een bestaande dakbedekking en niet zozeer het compleet bouwen van een dak.

Kosten voor bitumen:
Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van een bitumen dak zo rond de € 35 tot € 55 per uur. Omgerekend naar kosten per vierkante meter is dat grofweg € 40 € 50. De kosten voor bitumen leggen zijn afhankelijk van de dikte van de gebruikte bitumen, het gehanteerde uurtarief door de vakman zelf en bijvoorbeeld het al dan niet afvoeren van de oude bitumen. De levensduur van bitumen varieert tussen de ongeveer 15 - 20 jaar.

De kosten van dakpannen / pannendak
Een pannendak vervangen is niet goedkoop! De kosten voor een pannendak bestaan natuurlijk  uit de kosten/kwaliteit van de dakpannen, de kosten voor dakdekker, stijger en materialen als latten, lood en/of zink en isolatie en afwerking. Een eenvoudig dakpan kost zo rond de 3 euro. De kosten voor dakpannen aan de gevel (gevelpannen tot boven de € 10). Indien u de dakpannen laat vervangen door de dakdekker hou dan rekening met een bedrag tussen de € 90,- en € 110 per vierkante meter. De levensduur van een pannendak bedraagt zo'n 30 -35 jaar mits goed gelegd en onderhouden.

De kosten voor een rieten dak
Een rieten dak kost zo'n € 90 tot € 100 per strekkende meter. Zaken alshet verwijderen en afvoeren van het oude riet hebben flink invloed op de prijs. Ook de vorm van uw dak speelt mee. Wanneer u bijvoorbeeld een rechttoe-rechtaan dak heeft is een rieten dak goedkoper dan een complexe vorm met enkele dakkapellen.

Er zijn natuurlijk enkele zaken die u zelf kunt doen om de kosten te drukken. Vooral het afvoeren van de huidige dakbedekking bespaart u behoorlijk wat geld. Het verwijderen van bitumen is geen lastig karwei. Wie nieuwe dakpannen laat leggen doet er verstandig aan zelf een container te huren en het dak leeg te halen. Let er natuurlijk wel op dat u het dak beschermt tegen wind en regen middels met plastic zeildoek.

Voor de werkelijke kosten, kunt u het beste meerdere offertes aanvragen. Dat kunt u via onze offertemodule in 1x doen bij meerdere dakdekkers.