Golfplaten dak

Bookmark and Share Golfplaten worden gebruikt als dak voor een schuur, fabriekshal of een fietsenstalling. Golfplaten werden in het verleden vervaardigd uit asbest. Tegenwoordig worden golfplaten uit kunststof vervaardigd en leveren dus geen risico op voor mens en natuur.

Golfplaten hebben als grootste voordeel dat ze relatief goedkoop zijn. Dit heeft niet alleen betrekking op de aanschafprijs maar ook met het feit dan een golfplaten dak vrij snel geplaatst is.

Een bijkomend voordeel van een golfplaten dak is dat het kunststof enigszins doorzichtig is. Dit vergroot de lichtinval. Isoleren doet een golfplaat niet goed, afwateren wel. Gelukkig is dat door de toepassing van deze daksoort vaak het enige doel. Golfplaten zijn niet zo duurzaam als een pannendak of een goed gedekt bitumen dak.

Golfplaten daken kunt u relatief eenvoudig zelf verzorgen. Indien u niet de kennis en kunde voorhanden heeft om dit te doen, laat dit dan over aan een dakdekker. U kunt middels het offerteformulier op onze pagina eenvoudig en snel bij meerdere dakdekkers een offerte aanvragen. Vul het formulier zo compleet mogelijk in. U ontvangt vervolgens van meerdere dakdekkers een offerte.